Tutkintovaatimusten uudistus 20.-21.10.

Kopedan tärkeimpiin tehtäviin kuuluu sen jäsenten edunvalvonta. Siksipä kaksi hallituksen edustajaa olivat paikalla kotitalostieteen opettajien tutkintouudistuspajassa. Tilaisuus kesti kaksi työpäivää ja se toteutettiin Hotelli Katajanokalla vanhassa vankilassa. Paikalla olivat edustettuna Kopedan lisäksi koulutuksen johto, amanuenssi, lehtorit ja tuntiopettajat.

Tarkoituksena oli keskustella tutkintouudistuksen linjoista ja koulutuksemme johtaja Johanna Mäkelä olikin antanut kaikille alkutehtäväksi vastata seuraavaan kysymykseen: “Mitä koulutuksestamme valmistuvien maistereiden tulisi tietää ja osata, sekä millaisten ilmiöiden, asioiden, teorioiden ja menetelmien kokonaisuuden tuella tulevien maistereiden tarvitsemat tiedot ja taidot rakennetaan?”

Maanantaina amanuenssi esitteli nykyiset tutkintovaatimukset ja keskustelimme niiden puutteista ja ongelmista, kuten etenemis esteistä ja päällekkäisestä kirjallisuudesta eri kursseilla. Iltapäivällä pohdittiin tutkintovaatimusten rakennuskiviä ja  valmistauduttiin seuraavan päivän ryhmätöihin. Kotiläksynä tuli pohtia mikä olisi hyvä etenemistapa, jotta tutkintovaatimukset valmistuvat ajallansa ja millä tavoin opiskelijat ovat suunnittelussa mukana.

Toisen päivän teemana oli pienryhmätyöskentely seuraavien keskustelualueiden parissa:

1) Kotitalouden substanssi ja aihealueiden päällekkäisyydet
2) Uusia opetettavia kursseja
3) Tutkimuksellisuus
4) Teoreettiset näkökulmat kotitaloustieteessä

Keskustelu koettin mielekkääksi ja innovoivaksi ja opiskelijaedustajat pääsivät tuomaan myös opiskelijoiden näkökulmaa kyseisiin aihealueisiin avoimesti. Päivän keskustelut toimivat avauksena tulevalle uudistustyölle. Myös keväällä tehty jäsenkysely tutkintovaatimusuudistuksesta toimii pohjana suunnittelutyölle.

Tutkintouudistuksen tulisi olla valmiina maaliskuussa 2015. Ennen sitä opiskelijoilla on tärkeä mahdollisuus sanoa oma mielipiteensä koskien uudistus. Olethan omalta osaltasi aktiivinen kun tieto vaikuttamisen mahdollisuudesta on kohdallasi!

Syksyisin terveisin,

Ulla Peuhkuri ja Sandra Snellman


CONVERSATION

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Back
to top