Raakaa menoa!

Kopedalaiset pääsivät aloittamaan kevään kakkusesongin vihkiytymällä raakakakkujen maailmaan!

Kakkuguru Anni opasti kurssilaisia kakkujen valmistukseen ja niissä käytettäviin raaka-aineisiin, joista osa tuntui alkuun hyvinkin eksoottisilta! Vai miltä kuulostavat makealta kaakaolta tuoksuva carob, kermainen toco tai kinuskiset mulperimarjat?

Kurssin aluksi huomattiin miten monenlaisia raakakakut voivatkaan olla

Olennaista raakakakkujen valmistuksessa on nimensä mukaisesti raakuus, mitään ei keitetä paisteta eikä muutenkaan kypsennetä! Lämpöä tarvittiin vain kaakaovoin sulatuksessa juoksevaan muotoon. Kakuista saa huippunäyttäviä, esimerkiksi tuoreet hedelmät ja marjat tuovat makua ja näköä. Yksi raakakakkujen hyvistä puolista on niiden sopiminen monelle erityisruokavaliolle, niissä kun ei käytetä eläinkunnan tuotteita eikä gluteenipitoisia viljoja. Vink vink kesän juhlatarjoiluja suunnittelevat!

Mansikkakakun "tuorejuusto"kerros valmistuu cashewpähkinästä!

Kaakaosta on moneksi! Herkkua!

Valmistettaviksi kakuiksi päätyivät ronskisti suklainen raakabrownie sekä sesongin ekoja mansikoita hyödyntänyt raikas mansikkakakku.  Alla näkyy toisen ryhmän tuotokset! Brownie koristeltiin kookossokerilla, mulperimarjoilla ja inkamarjoilla.



Pähkinät valmiina muttumaan brownie-pohjaksi!


Vanukkaat chiansiemenistä, kookosta, suklaata ja banaania!
 Kakkujen hyytyessä pakastimessa pääsimme kokeilemaan jälleen uutta tuttavuutta chiansiemeniä! Pienet seesaminsiemenen näköiset pipanat turpoavat nesteessä vanukasmaiseksi, tätä kokeiltiin sekä kookosmaidolla että mantelimaidolla! Raakakaakaojauhe ja trooppinen banaanijauhe maustoivat vanukkaan mahtavaksi välipalaherkuksi.


Herkullisia tuoksuja!

Raaka-aineisiin tutustuttiin joka aistin voimin, tuoksuttelemalla ja maistelemalla! Porukan lemppareiksi nousivat ainakin kookossokeri, banaani-ja kookosjauho, mulperimarjat sekä kaakaotuotteet...

Tässä toisen ryhmän huikeat kakut, tällä kertaa brownie koristeltiin raakakaakonibseillä.



Raakaa kesää odotellessa!

Kurssilta raportoi,
Ylivisiiri Amanda

CONVERSATION

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Back
to top