Excursio Kaupunkiverstaalle

Toukokuisena keskiviikkoaamuna ryhmä kopedalaisia ja muita käyttisläisiä (mukana myös kiintiöfyysikko) suuntasivat kulkunsa Lasipalatsissa sijaitsevaan Kaupunkiverstaaseen. Kaupunkiverstas on Helsingin kaupunginkirjaston ylläpitämä työpajatila, jossa voi mm. 3D-printata, tehdä vinyylipainatuksia ja editoida videoita. Eri työpisteitä voi kuka tahansa varata eli jos et exculle päässytkään, niin peli ei silti ole vielä menetetty. Kestävä kehitys ja ekologiset arvot ovat Kaupunkiverstaan toiminnan yhtenä tausta-ajatuksena. Esimerkiksi 3D-printtaamalla voi tulostaa itse kodinkoneeseen rikki menneen osan ja jatkaa siten koneen käyttöikää. Kaupunkiverstaalla kokoontuu vapaaehtoisista kaupunkilaisista koottu ryhmä, joka korjaa rikki menneitä laitteita ja tavaroita mahdollisuuksien mukaan. Aika huippua!

Alun esittelyn jälkeen siirryttiin hommiin. Kopedalle oli varattu vinyylileikkuri ja prässi, 3D-printteri sekä ompelukone. Tiukan aivomyrskyn jälkeen luomistyö alkoi ja Batman-piparimuotti syntyi.

Aluksi etsittiin painettavaksi sopivia silhuettikuvia erilaisista ötököistä.
Vinyyleissä riitti värivalikoimaa.
Vinyylileikkuri leikkasi valitun kuvan tarrasta.


Tämän jälkeen alkoi kärsivällisyyttä vaativin työ eli ylimääräisen tarran nyppiminen pois kuvasta pinsettejä ja mattopuukkoa apuna käyttäen.

Valmis kassi! Itse tein!
Kuva painettiin kankaalle lämpöprässin avulla.























3D-printterillä päivän luomuksiksi valittiin Batman-piparimuotti ja shakkinappula. Luonnollisesti. Printtaaminen vie melko pitkään ja piparimuotin valmistamisessa koneelta menikin lähes tunti. Aikaa tähän puuhaan kannattaa varata reilummin.

Tämäkin homma lähti erilaisista malleista parhammain valitsemisella.
Viuhviuh, sanoi printteri.
Vain mielikuvitus on rajana.


Piparii ja shakkii.
Ompelemaankin ehdittiin. :)




Kesälomaterkuin,

Excursio-Emilia



 Sero venientibus ossa.






CONVERSATION

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Back
to top