Throwbackthursday! WWF:n vierailu.

Vappuaatto on täällä! Ennen skumpan avaamista ajattelin kuitenkin palata muistelemaan viime viikon vierailua WWF:lle ja kertoa siitä myös teille ihanat lukijat.

Tosiaan viime keskiviikkona kopedalaisia kävi vierailulla WWF:n toimistolla, jossa ympäristökasvattaja Saana Kemppi kertoi hieman omasta työstään lähettiläänä ja muistutteli myös meitä ajattelemaan ympäristönäkökulmasta.

Vastuullisesti -mutta miten?


Aamupäivän teemana oli etenkin ruuan ympäristövaikutukset ja se miten niitä voisi ottaa esiin esimerkiksi omassa opetuksessaan ja muutenkin omissa valinnoissaan. Ruuantuotannon ongelmia on paljon - ja sen me tiedämme. Täten keskustelua syntyikin siitä, kuinka vastuullinen ruokakasvatus on äärimmäisen tärkeä teema, mutta helposti hyvin synkkä ja jopa ahdistava.

Juuri kun yleinen maailma-ahdistus alkoi ottaa meissä valtaa, pääsimme pelaamaan. Saimme kokeilla WWF:n materiaalipankista löytyvää korttipeliä, jossa pääsimme arvioimaan eri ruoka-annosten vastuullisuutta ja hiilijalanjälkeä. Ja hei hyviäkin vaihtoehtoja oli ja kaikki ei tuntunutkaan enää niin mustalta! Materiaalipankista löytyy muutenkin paljon kaikkea kivaa mitä voi tulostella/tilata. Sieltä löytyy hyvin konkreettisia esimerkkejä siitä miten vastuullisuutta voi toteuttaa. Älä siis vaivu epätoivoon.



kuva: WWF


Saana on muuten kokoamassa juuri uusia materiaaleja juuri kotitalousopetukseen, joten kannattaa olla kuulolla! WWF:n lähettilään tekevät kouluvierailuja ympäri Suomen, joten voit kutsua lähettilään myös omalle tunnillesi.

Ja hei vinkki! Upeat WWF:n korut titimadamin tekeminä ovat tulleet myyntiin. Sympaattinen pandakoru hurmasi ainakin meidät.

kuva: WWF

Ihanaa vappua kaikille!

Terkuin, Marjo

CONVERSATION

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Back
to top