Aktiiviksi Kopedaan 2016 – Just Say Yes!

Ihanaa ja kirpeää marraskuuta kaikki Kopedalaiset!

Syksy on jo pitkällä ja pian on aika valita Kopedalle uusi hallitus ja toimihenkilöt. Tämä vuonna me halutaan sinne just sut! Ensin ajateltiin kuitenkin kertoa ainejärjestötoiminnasta hieman tämän vuotisten toimijoiden silmin. Ensimmäiseksi esittelyvuorossa ovat puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri ja taloudenhoitaja. Vastaavanlaisia postauksia tulee blogiin useampi ennen vaalikokousta, joten olethan kuulolla...

Puheenjohtaja Linni


Neljä vuotta sitten Kopedan toimintaan mukaan lähtemistä pohtiessani, en olisi ajatellut olevani joskus vielä tässä. Nämä neljä vuotta ovat kuljettanut minut elämämysmestarista, vuosijuhlamestarin ja varapuheenjohtajuuden kautta lopulta puheenjohtajaksi.  Kaiken tämän ajankin jälkeen, voin sanoa ainoastaan “ Onneksi lähdin!”. Virka saattaa kuulostaa monen korvaan haastavalta ja hieman pelottavaltakin. Tukena on onneksi kokoajan ihana varapuheenjohtaja ja superit hallituskaverit, jotka ainakin on tehneet mun vuodesta parasta ikinä.

Linni ja vappupallo!
Puheenjohtaja sinun tulee olla tietoinen lähes kaikesta tapahtuvasta ja huolehtia yhdistyslain ja yhdistyksen sääntöjen noudattamisesta toiminnassa. Puheenjohtaja myös suunnittelee ja puheenjohtaa kokoukset, sekä valmistelee etukäteen esityslistat kokouksia varten. Puheenjohtajan pyrkimyksenä on yhdessä muiden kanssa  läpi puheenjohtajakauden kehittää Kopedan toimintaa samalla pitäen perinteitä yllä. Puheenjohtajan toimii järjestön kasvoina, ylläpitäen suhteita koulutuksen ja yhteistyöjärjestöiden kanssa,  edustaen järjestöä varapuheenjohtajan ja muiden toimijoiden kanssa erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksia.

Ainejärjestössä toimiminen on lopulta niin paljon enemmän, kuin omasta virkakuvauksestaan voisi päätellä. Siitävoi aina luoda itselleen sopivaa. Ihanimmat kaverit, huikea määrä uusia tyyppejä, upeita tapahtumia, jännittäviä tilanteita, uuden oppimista ja opettelua, siivousbileitä juhlien lopuksi, kakkutaikinan tekemistä kylpyammeessa, Smökin katolle kiipeilyä, järjestettyjä juhlia, vuosijuhlapaniikkia ja lisää supereita tyyppejä. #parastajustnyt

Varapuheenjohtaja Marjut

Tässä tehtävässä pääset toteuttamaan sisäistä järjestöaktiiviasi mitä moninaisimmissa muodoissa! Kopedan varapuheenjohtajan ensisijainen tehtävä on auttaa puheenjohtajaa hänen tehtävissään, ja toimia arvovaltaisena oikeana kätenä tilanteen vaatiessa! Pääset lähelle johtamisen kultaista ydintä, ja tästä virasta sinulle jää oivalliset eväät lähteä puheenjohtajan tehtäviin tulevaisuudessa. VPJ:n virasta voi pitkälti tehdä itsensä näköisen, aina on tilaa uusille ideoille!

Matkalla Talvipäiville!
Järjestötyössä pääset aina ajan tasalle tapahtuvista asioista, ja saat hyviä eväitä tulevaisuudessa aktiivina yhteisvaikuttajana toimimiseen (sitä tarvitaan yllättävän monessa elämän käänteessä)! Tutustut huipputyyppeihin yli ainejärjestö- ja vuosikurssirajojen, opit yliopiston rakenteista todella paljon ja saat palkitsevaa puuhaa
opintojen ohelle!
Älä siis epäröi, vaan osallistu Kopedan syyskokoukseen ja lähde ehdolle. Kun yhdessä tehdään, voidaan mennä kohti ääretöntä, ja sen yli!!!!!! <3

Sihteeri Maija

Sihteerin vastuualueella on hoitaa kokouksien pöytäkirjat, Kopedalle tuleva posti sekä kokoustilojen varaaminen. Sihteerin on syytä päästä lähes jokaiseen kokoukseen paikalle, sillä jokaisesta kokouksesta on pidettävä pöytäkirjaa. Sihteeriyteen on sitouduttava ja se on aina hallitusvirka. Kokouksissa käyminen on siis tärkeämpää kuin monessa muussa virassa, mutta ainakaan itselläni tämä ei ole tuottanut ongelmia. Pöytäkirjan kirjoittaminen on luonnistunut aina kokouksen aikana, joten kokouksen jälkeen sihteerin virka ei juurikaan vie vapaa-aikaa. Tylsin asia virassa on kokouspöytäkirjojen tulostaminen ja järjestyksessä pitäminen. Tämäkään ei ole ongelma, mikäli asiat tekee kerralla huolella. En ole kokenut, että kokouksissa käyminen olisi kurjaa tai ylimääräistä, koska siellä on aina hyvää seuraa ja herkkuja.

Ihana Maija!
Sihteerinä on ollut kivaa ja se on helppo virka esimerkiksi ensimmäistä kertaa hallitukseen lähtijälle. Tähän ei vaadita muuta kuin puhdasta halua lähteä mukaan, kannettava tietokone on plussaa, mutta paperi ja kynä toimivat lähes yhtä hyvin. Lupaan auttaa sinut alkuun ja vastata kysymyksiisi läpi vuoden, jos siihen on tarve. Koska sihteeri pitää pöytäkirjaa, pysyt automaattisesti mukana kaikessa Kopedan toiminnassa. Vuosi sihteerinä on opettanut minulle hirveästi asioita kokouksien pitämisestä ja aikataulujen sumplimisesta. Työelämässä on varmasti myös plussaa, kun voi sanoa olleensa järjestön sihteerinä. Olen päässyt mukaan järjestämään ja osallistumaan ihan huikeisiin tapahtumiin, joissa en olisi varmasti ollut mukana ilman, että olen hallituksessa. Lisäksi kaikki tämä on tapahtunut ihan mahtavien ihmisten kanssa, joista osaa en vuosi sitten edes tuntenut

Taloudenhoitaja Pyry

Taloudenhoitajan tehtävä on vastuullinen mutta opettavainen. Työpaikassa kuin työpaikassa arvostetaan kykyä budjetoida ja lukea budjettia. Itse olen kahden taloudenhoitajavuoden aikana oppinut laatimaan budjetin ja seuraamaan sen toteutumista, tekemään ja lukemaan kaksinkertaista kirjanpitoa sekä käyttämään exceliä uusilla ihanilla tavoilla.

Taloudenhoitajan toimenkuva...
Taloudenhoitaja pääsee suunnittelemaan Kopedan n. 20 000 euron vuosibudjetin sekä seuraa sen toteutumista kalenterivuoden ajan. Taloudenhoitajan ei tietenkään tarvitse tehdä kaikkea itse, vaan muu mahtava hallitus on koko ajan taloudenhoitajan apuna. Aikaisempi järjestötoiminta esimerkiksi Kopedan hallituksessa on kuitenkin avuksi.

Käytännön tasolla työ on melko pitkälti numeroiden pyörittelyä excelissä ja verkkopankissa, sekä tietenkin sähköpostien lähettelyä tapahtumien maksuihin liittyen. Etuna numeroiden itsenäisessä pyörittelyssä on vapaus valita milloin pyörittelyn tekee. Toki laskut on maksettava ajallaan ja taloudenhoitajan tulee pitää muu hallitus ajan tasalla järjestön rahatilanteesta, eli täysin muista riippumatonta työ ei missään nimessä ole. Jos haluat oppia omassa henkilökohtaisessa elämässäsi sekä työelämässä tarvittavia taitoja, taloudenhoitajan pesti voi olla sinua varten. Itse ainakin suosittelen tehtävää! 

Vappuskumppaa kaivarissa!

Yhteiset terkut meiltä kaikilta: Vuosi Kopedassa ei varmasti mene hukkaan ja tässä oppii ihan hirveästi asioita, tapaa uusia samanhenkisiä ihmisiä ja pääsee tekemään ja kokemaan asioita, joita ilman hallitusta ei varmasti tulisi koettua. Jos siis yhtään kiinnostaa, niin rohkeasti vain mukaan. Meiltä kaikilta saa kysyä lisätietoja!

Pirtein terkuin ja vaalikokousta odottaen! <3


Kopedan hallitus 2015 

CONVERSATION

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Back
to top