Aktiiviksi Kopedaan 2016 – Just Do It

Toivottavasti viikonloppu on ollut rentouttava,  juhlinnan täyteinen tai muuten vain mahtava. Näin syyssitsien jälkeisenä päivänä on taas hyvä hetki kertoa hieman lisää ainejärjestössä toimimisesta. Tällaisena pimeänä iltana, on mukava palata hyviin hetkiin ja muistella mitä kaikkea ainejärjestössä toimiminen oikein tuokaan elämään. Tänään ääneen pääsevät opintovastaava, viestintävastaava, keikkavastaavat  ja tuutorvastaava. Annetaan heidän siis kertoa.  



Opintovastaava Ulla 

Tiedätkö mitä tarkoittaa Iso Pyörä? Haluatko päästä vaikuttamaan koulutuksemme kehitykseen? Oletko valmis tuomaan opiskelijoiden äänen kuuluviin? Oletko suorittanut kotitaloustieteestä enemmän kuin pelkät perusopinnot? Jos vastasit kysymyksiin KYLLÄ, olisit hyvä opintovastaava vuodelle 2016! 


Opintovastaavan tehtäviin kuuluu erilaisten opettajuuteen liittyvien tapahtumien järjestäminen (esimerkiksi opettajuus illat sekä viiniä ja valitusta) ja informaation välittäminen koulutuksen asioista opiskelijoille sekä opiskelijoilta koulutukselle. Opintovastaava tapaa koulutuksen henkilökuntaa säännöllisesti KeRyn eli koulutuksen kehittämisryhmän kokouksissa. Näin ollen opintovastaavan velvollisuutena onkin osallistua KeRyn kokouksiin. Tämän lisäksi opintovastaava tapaa Condukseen kuuluvien ainejärjestöjen muita opintovastaavia Conduksen opintotoimikunnan kokouksissa.

Olen toiminut itse opintovastaavana kuluneen vuoden ja kokenut viran erityisen mielenkiintoiseksi. Vuonna 2015 olen opintovastaavan virassa päässyt suunnittelemaan ja toteuttamaan uusia tutkintovaatimuksia, jotka astuvat voimaan syksyllä 2016. Tämän lisäksi olen ottanut kantaa erilaisiin opiskelijoiden epätasa-arvoa aiheuttaviin tilanteisiin sekä toiminut yhteyshenkilönä opiskelijoiden ja koulutuksen henkilökunnan välillä.

Viestintävastaava Heidi 



Viestintävastaava vastaa Kopedan verkkosivuista, jäsenrekisteristä, sähköpostilistoista ja viikkotiedotteista. Vaikka pientä tekemistä kuten sähköpostien hyväksymistä onkin lähes jokaisena päivänä, se on pientä, eikä siihen usein mene aikaa yli viittä minuuttia, helposti hoituu vaikka luennolla kännykällä, ja kerran viikossa sitten viikkotiedotteen kokoamiseen menee hieman enemmän aikaa.  Siisteintä tällä kaudella oli Kopedan uusi, julkinen Facebook-sivu, ja sen seuraaminen, millaisia postauksia sivun tykkääjät peukuttivat, ja millaiset asiat ylipäätänsä kiinnostavat jäseniä.

Tuutorvastaava Linnea

 
Olen Linnea, 3. vuoden opiskelija. Kopedan hallituksessa toimin tuutorvastaavan virassa. Olen siis tuutoreiden tuki ja turva sekä linkki hallituksen ja tuutoreiden välillä. Tuutoreiden ohella autan fukseja opiskelun alkuvaiheessa. Viime vuonna olin tuutorina, mistä lähti innostus tuutorvastaavan virkaan ja ylipäätään ainejärjestötoimintaan. Alkuun en juurikaan tiennyt, mitä odottaa, mutta nyt jo voin sanoa, että vuosi on ollut erittäin antoisa ja opettavainen. Kannatti siis lähteä! Parasta on ollut tutustuminen muiden vuosikurssien opiskelijoihin ja yhdessä tekeminen . Älä siis jätä tilaisuutta käyttämättä, vaan lähde mukaan Kopedan hallitukseen ensi vuodeksi ja nappaa kaverikin mukaan!  

Keikkavastaavat Essi ja Aino 

Kuluva vuosi on ollut meille molemmille monella tapaa ainutlaatuinen. Lähdimme ensimmäistä kertaa mukaan ainejärjestötoimintaan ja hetkeäkään emme ole päätöstä katuneet. Vastuualueenamme on ollut vastata Kopedan keikkatoiminnasta. Olet varmastikin kuullut siitä ainakin sähköpostilistasi kautta. Me olemme juuri ne Aino ja Essi, jotka spämmäämät viikoittain listaasi erilaisilla keikkatarjouksilla. Parasta on, että ainejärjestötoiminnan kautta voit myös hankkia arvokasta työkokemusta ja rahaa taskun pohjalle.

Opiskeluaikana kertynyt kokemus opiskelun ulkopuolella on aina plussaa ja tehty keikkailu ei ole koskaan hukkaan heitettyä aikaa. Kursseista nipistetään koko ajan ja arvokas käytännön kokemus jää minimiin. Keikkailun kautta olemme voineet herätellä kuolleita aivosoluja muistelemaan/oppimaan kaadetaanko punaviiniä hienoilla illallisilla oikealta vai vasemmalta, miten saada jäitä murskattua blenderillä margaritoihin tai vaikkapa miten sekoittaa kolmella kädellä lihakastiketta sadalle henkilölle.

Kaikkein tärkeimpänä pidämme kuitenkin arvokasta kokemusta ihmisläheisestä virasta. Keikkailun kautta olemme päässeet tutustumaan monenlaisiin ihmisiin ja harjoittelemaan mm. sähköpostikirjeenvaihtoa asiakkaiden kanssa. Keikkojen organisointi niin Kopedalle kuin opiskelijalistallekin vaatii organisointitaitoja ja istumalihaksia, mutta antaa paljon enemmän. Kanssaopiskelevien kopedalaisten tuki on korvaamatonta ja keikkailun kautta pääsee mutkattomasti mukaan ainejärjestötoimintaan, vaikka aikaisempaa kokemusta ei olisikaan.

Keikkavastaavia on kaksi. Keikkavastaava 1 (Essi) on hallituksen jäsen ja saa vuodelta kaksi opintopistettä. Keikkavastaava 2 (Aino) on toimihenkilö ja saa yhden opintopisteen. Keikkavastaavat voivat itse päättää miten jakavat työtehtävänsä keskenään. Me ollaan itse jaettu ne aikalailla tasan. 

Keikkavastaavien tehtävät
  • Kopedan keikkakansion ylläpito eli viesteihin vastaaminen ja keikkojen välittäminen opiskelijalistalle
  • Kopedan keikoille osallistuminen
  • Astioiden vuokraus tarvittaessa
  • Vuorovaikutus Kopedan hallituksen kanssa
  • Ainejärjestötoiminnasta nauttiminen ja hauskanpito, stressaaminen on ehdottomasti kiellettyä.
Yhtesinä terveisinä muistutamme vielä, että aina saa kysyä ja kysellä, tulla kokouksiin moikkamaan meitä, otta hihasta kiinni koulun käytävällä ja tulla juttelemaan koska vain. :) 
Tervetuloa Kopedan hallituksen seuraavaan kokoukseen sunnuntaina 15.11 klo 14.00 Gustavus Rexiin! Tule tutustumaan toimintaan ja kyselemään siitä lisää. Ennen kokousta klo 12.00. alkaen pohdimme toimintasuunnitelmaa ensi kaudelle. Tule katsomaan ja vaikuttamaan mitä kivaa ensi kaudella tapahtuu. 

Jos et sunnuntaina pääse paikalle, nähdään viimeistään vaalikokouksessa! <3 

Piristävin terveisin

Kopedan hallitus 2015 







CONVERSATION

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Back
to top