Aktiiviksi Kopedaan 2016 - We Want You

Hei taas kaikki Kopedalaiset!

Vaalikokoukseen on aikaa enää viikko ja yksi päivä, IIK! Uskomatonta, että tämä hallitusvuosi on jo kohta takana päin ja uusi voi alkaa.  Meitä tämän vuoden toimijoita jo ainakin jännittää, minkälainen huikea porukka siellä ensi vuodeksi saadaankaan kasaan. Vielä muutaman postauksen ajan on tarkoitus perehtyä siihen, mitä kaikkea aiemmin mainitsematonta Kopedassa voikaan tehdä. Vaikka esittäytyjiä on tänään vain neljä, kuulette kuitenkin kuudesta virasta. Lue siis teksti loppuun asti, niin et missaa mitään. Päästetään siis ääneen Saara, Ann- Mari, Satu ja Marjo.

Emäntä Saara

Saara ja Marjut Ulliksella!
Kopedan emäntänä toimiminen on ehkä paras juttu ikinä! Noh ehkä toiseksi paras ;). Emännän virasta saa tehdä juuri itsensä näköisen ja parasta siinä on kun pääsee järjestämään Kopedan syksyn suurimpia bileitä, syyssitsejä! Tämän lisäksi emännän tehtäviin kuuluu kokoustarjoiluvuorojen sumpliminen yhdessä muiden hallituslaisten kanssa.

Itse lähdin järjestötoimintaan heti fuksivuonna ensiksi osallistumalla Kopedan keikoille ja sitten seuraavana kautena olin keikkavastaava I. Keltanokkana ainejärjestötoiminta vaikutti jännittävältä, mutta koska mukana oli niin mahtavia tyyppejä niin porukkaan pääsi hyvin mukaan. Olen nyt ollut Kopedan toiminnassa mukana kolme vuotta ja en voi muuta sanoa kuin, että onneksi lähdin mukaan! Olen vahvasti sitä mieltä, että opiskelijaelämä on niin paljon muutakin kuin luennolla istumista, esseiden kirjoittamista ja tentteihin pänttäämistä. Ainejärjestötyössä pääsee tutustumaan eri vuosikurssien ihmisiin, muihin ainejärjestöihin, järjestämään juhlia, kokkailemaan hyvässä seurassa ja kaikkea muuta! Lisäksi olen saanut kokemusta Kopedan keikoilla tarjoilijan työstä. Olen myös saanut järjestötyön kautta itsevarmuutta ja olen oppinut uudella tavalla toimimaan ryhmässä.

Apuemäntä Ann- Mari

Fuksivuoden syksyllä eksyin puolivahingossa mukaan Kopedan fuksikokoukseen ja pari kuukautta myöhemmin vaalikokouksessa lähdin mukaan hallituksen toimihenkilöksi apuemännän roolissa. Edelleen muistan tuon innostuksen kuin eilisen päivän!

Söpö Ann-Mari!
Ainejärjestötoiminnassa pääset mukaan eturivin paikoille suunnittelemaan Kopedan tapahtumia ja tekemään niistä entistäkin parempia ja ikimuistoisempia. Ainejärjestötyö on myös väylä, jonka kautta voit konkreettisesti vaikuttaa opintovuosiesi sisältöön, tutustua yliopiston rakenteisiin sekä muihin ainejärjestöihin. Vaikka Kopedalainen opiskeleekin ahkerasti, ei hauskanpitoa sovi unohtaa. Ainejärjestötyö on mukaansatempaavaa, hauskaa ja antoisaa, sekä opettaa paljon taitoja jotka hyödyttävät myös työelämään hakeutuessa. Kopedalaiset on lämminhenkinen ja yhteen hiileen puhaltava huipputyyppien kimara. Jos olet innostuva, inspiroiva ja aktiivinen, tämä on sinun paikkasi!

Apuemäntänä vastaat Kopedan kahvikaapin antimista, täydennät siis kahvit, teet ja keksit kaikkien meidän iloksi. Tehtävä on ihana, itsenäinen ja hallittavissa myös elämän- ja opiskelukiireiden ohella.

Elämysmestari & ympäristövastaava Satu

Halusin parin vuoden sivuaineeseen keskittymisen jälkeen päästä takaisin sisään köksän maailmaan ja Siltiksen meininkiin ja mikäpä olisi ollut sen parempi tapa kuin heittäytyä oman ainejärjestön aktiiviksi. Pian vuoden kahta pestiä hoitaneena voin sanoa, että se todella kannatti!
Elämysmestarina pääsee järjestämään jäsenistölle esimerkiksi erilaisia liikunta- ja kulttuurielämyksiä virkistykseksi ja vastapainoksi opiskelulle. Kuluvana vuonna olemme käyneet teatterissa, leffassa ja tv-ohjelman kuvauksissa. Olen myös jakanut elämysmestarin menovinkkejä jäsenistölle Kopedan fb-ryhmässä. Yhteistyö muiden järjestöjen kanssa onkin suositeltavaa suuremman osallistujamäärän takaamiseksi ja uusien sosiaalisten suhteiden luomiseksi.
Ihana Satu!
Vapun kynnyksellä elämysmestari järjestää myös legendaarisen Kopedan PreWappuPicnicin, jossa ei serpentiiniä ja simaa säästellä.Elämysmestarin tehtävä ei ole vaatimustasoltaan erityisen vaativa, se on yksinkertaisimmillaan elämysten ideointia ja markkinointia, sähköpostien lähettelyä, puhelinsoittoja ja lippuhankintoja. Näin ollen se on helppo tapa lähteä mukaan toimintaan tai oman innostuksen ja kiinnostuksen mukaan siihen on mahdollista ottaa rinnalle myös toinen virka.

Tänä vuonna elämysmestarin virkaan yhdistyi ympäristövastaavan virka. Ympäristövastaavana sinulla on mahdollisuus päästä kehittämään oman ainejärjestön, koulutuksen tai jopa koko tiedekunnan toimintaa ympäristöystävällisempään suuntaan. Tehtävän vaatimustason määrität sinä itse! Ainejärjestön ympäristöohjelman laatiminen  ja sen toteutumisen seuraaminen on viran olennainen tehtävä. Lisäksi olen kuluvana vuonna edustanut Kopedan ympäristövastaavan ominaisuudessa Conduksen ympäristötoimikunnassa sekä HYYn ympäristövaliokunnassa. Pienen ainejärjestön ympäristövastaavan ei kannata välttämättä yrittää yksin pakertaa asiansa kanssa, vaan lyödä hynttyyt yhteen toisten toimijoiden kanssa. Näin saimme esimerkiksi organisoitua Conduksen ympäristötoimikunnan nimissä Autoton Penger -tapahtuman, jossa Kopedalla oli suuri rooli.
Parasta kuluneessa vuodessa on ehdottomasti ollut elämysten ja tapahtumien ideointi yhdessä muiden kanssa, uusiin ihmisiin tutustuminen ja Varpulan luomutilan piirakkakurssille osallistuminen. Kurssi oli Kotitalousopettajien liiton vuosijuhlalahja Kopedalle, jota sain kunnian olla lunastamassa.

Excursio- ja kansainvälisyysvastaava Marjo

Excursiovastaava järjestää vierailuja mm. yrityksiin, järjestöihin ja yhdistyksiin joiden katsotaan tukevan kopedalaisten ammatillista osaamista tai tietämystä. Tehtävään kuuluu kahdesta neljään vierailun järjestäminen.  Viimeisen puolen vuoden aikana olemme käyneet WWF:llä ja Pauligilla ja tulevia vierailuja on myös sovittu.  Parasta on, että pääsee tutustumaan kaikkiin mahtaviin yrityksiin, yhteistyökumppaneihin ja mahdollisiin työpaikkoihin. Tehtävä vaatii tuntosarvien heiluttelua siitä mitä kiinnostavaa meille olisi tarjolla, mitä meidän ihanat jäsenet haluaisivat nähdä ja kokea sekä omata tietynlaista pitkäjänteisyyttä kun kyselee, soittelee ja viestittelee. Itselle pesti on tuonut suuresti iloa, on saanut uusia kontakteja ja oppinut mitä yritysvierailujen sopimisessa ja järjestämisessä on hyvä ottaa huomioon. Ja hei vain oma mielikuvitus on rajana!

Aurinkoine  Marjo!
Kansainvälisyysvastaava pitää yhteyttä muiden käyttäytymistieteen kansainvälisyysvastaavien kanssa ja pääsee tätä kautta mukaan järjestämään ja suunnittelemaan yhteistyötä mm. erasmus-opiskelijoiden kanssa. Tehtävässä on parasta, että pääsee tutustumaan muihin käyttiksen loistaviin tyyppeihin ja pääsee laajentamaan omaa maailmankuvaansa huippujen vaihtareiden kautta! Vaatii sosiaalista tyyppiä, joka innolla tutustuu uusiin ihmisiin. Toki esimerkiksi”kippis” sanan hallitseminen mahdollisimman monella kielellä, on myös puhdasta plussaa!  Jos olet idearikas ja innostunut on sinulla tätä kautta aivan mahtava mahdollisuus päästä järjestämään huikeita tapahtumia ja tutustuttaa sitä kautta vaihtareita ja muita käyttisläisiä keskenään. Tehtävällä on mahdollisuus tuoda sinulle runsaasti uusia tuttuja kansainvälisiä rajoja ylittäen ja saat tietoa muista eurooppalaisista yliopistoista ja kulttuureista. Ja hei, jos käyttiksen vaihtarisysteemit ja upeat mahdollisuudet lähteä ulkomaille ei ole sulle vielä tuttuja – niin kohta on! Lämpimät suositteluni.

Olen päässyt tänä vuonna järjestämien excursioiden ja kansainvälisyyspestin lisäksi kokemaan elämyksiä niin teatterissa kuin televisio-ohjelman nauhoituksissa. Päässyt jakamaan aamiaista hyvän asian puolesta, leipomaan käsittömät määrät käsittömän hyviä munkkeja ja viettämään aikaa hyvien tyyppien kanssa tutustuen uusiin ihmiseen eri vuosikursseilta.  Lähde mukaan! Et kadu!

Yhteisiä terkkuja taas kaikille Kopedalaisille! Jos joku mietityttää, askarruttaa aiheuttaa kysymyksiä Kopedaan tai oikeastaan mihin vaan, ottakaa rohkeasti yhteyttä tai kyselkää aktiivisesti jos näette meitä! Kopeda päivystää ensi maanantaina 16.11. klo 11.30 eteenpäin kolmosen aulassa. Mahdollisuus juoda kahvia, ostaa haalamerkkejä, jutella muiden kivojen kopedalaisten kanssa ja kysellä ainejärjestötoiminnasta lisää. Myös sunnuntaina ensi sunnuntaina kokoukseen klo 14.00. alkaen Gustavus Rexiin, olette kaikki lämpimästi tervetulleita!

Aurinkoisin terveisin
Kopedan hallitus 2015 
 

CONVERSATION

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Back
to top