Aktiiviksi Kopedaan 2016 – Just say there's nothing holding you back

Mahtavaa perjantaista iltapäivää Kopedalaiset!

Vaalikokoukseen enää tj6! Kohta alkaa jo oikeasti jännittää. Vielä on viimeistenkin ( ei tosiaankaan vähäisimpien) Kopeda- aktiivienkin aika sanoa sanasensa ainejärjestötoiminnasta. Tänään kuulemme kuinka hupaisaa Kopedassa toimiminen voi olla, miten yhteistyö muiden järjestöiden kanssa sujuu ja mitä ovatkaan Sool- vastaavan tai alumnivastaavan tehtävät Kopedassa.  

Ulkovastaava Ansku

Kiinnostaako ainejärjestöjen välinen yhteistyö? Pidätkö uusiin ihmisiin tutustumisesta? Onko uusien tapahtumien järjestäminen sinusta kivaa? Jos vastaus on kyllä, niin olisit mahtava ulkovastaava Kopedalle! 

Pre Wappu piknik!
Kopedan ulkovastaavan virka on huippuhomma, koska se on yksi niistä viroista, joista voit tehdä täysin oman näköisesi! Tänä kautena ulkovastaavana olen järjestänyt mm. Kokkailua ja Kiusallisia tilanteita – illanvieton Kognitiotieteen ainejärjestön Intelligenzian kanssa, ratikkasitsit Koneinsinöörikillan kanssa ja tulossa on myös Kopedan ja Erikeepperin yhteiset pikkujoulut. Uusiin ja vanhoihin yhteistyökumppaneihin voit tutustua esim. Kopedan vuosijuhlilla tammikuussa sekä Conduksen järjestämissä YYA-illoissa! 


Virka vaatii oma-aloitteisuutta, positiivisuutta ja välillä myös pitkäjänteisyyttä, mutta lopputulokseksi on jäänyt hauskoja iltoja ja monia hyviä muistoja ja uusia kavereita ja tuttavuuksia!

Hupikeisari Josefiina

Hupikeisarin tehtävä on nimensä mukaan varsin hupaisa ja matalan kynnyksen virka! Koska pääasiallisena tehtävänäni on järjestä yhteislähtöjä ja lipputilauksia erilaisiin tapahtumiin, on usein vaikea itse jäädä tapahtumien ulkopuolelle. Hupikeisarina pysyy ajantasalla tulevasta! Ensimmäisenä tehtävänäni tilasin Kopedalaisille liput Helsinginkadun Approon, lähetin laskut ihmisille ja jaoin liput yhteislähdössä. Olen myös hankkinut lippuja muun muassa Speksi - opiskelijateatterinäytöksiin.

Hupi- Caesar ja ihanat kopedalaiset!
Olin itse fuksi kun lähdin mukaan järjestötoimintaan. Päivääkään en ole katunut! Hupikeisarin virka on loistava virka vaikka juuri ensimmäiseksi viraksi, sillä siinä ei tarvita erityistaitoja. Jos et osaa jotain, sinua kyllä autetaan enemmän kuin uskotkaan! Järjestötoiminnan ansiosta olen tutustunut muiden vuosikurssien opiskelijoihin, joka muuten olisi voinut jäädä tapahtumatta. Ihan mahtavaa porukkaa, suosittelen!
Condus-vastaava Elina

Condus-vastaavan tehtävänä on toimia tiedekuntajärjestömme Conduksen ja Kopedan välisenä linkkinä ja välittää tietoa ja kuulumisia niin Condukselta Kopedalle kuin toisinkin päin. Condus-vastaava toimii usein samaan aikaan Conduksen hallituksessa tai toimihenkilönä. Yksi elämäni parhaimpia päätöksiä oli lähteä täysin järjestötoimista tietämättömänä toisen vuoden opiskelijana Conduksen tapahtumavastaavaksi vuonna 2013, sillä siitä lähti elämäni muuttanut polku varapuheenjohtajan tehtävien kautta Conduksen tämän vuoden puheenjohtajaksi. Tämän koko ajan olen toiminut myös Kopedassa Condus-vastaavan tehtävissä ja jokainen hetki niin Kopedassa kuin Conduksessakin on ollut kokemisen arvoinen.

Condus ja wappuskumppaa!
Conduksessa parasta on se, että pääset toimimaan vielä laajemmin yhteistyössä monien mahtavien ihmisten kanssa jo oman tiedekunnan sisällä ja pääset tutustumaan lisäksi muiden tiedekuntien edustajiin myös eri yliopistoista. Yhteistyö erilaisten ihmisten kanssa on äärimmäisen avartavaa ja sen myötä voi päästä esimerkiksi keskustelemaan hyvin syvällisiä asioita yön pikkutunneilla kognitiotieteilijän kanssa tai tutustumaan Otaniemen mystisiin salakapakoihin. Kopedassa ja Conduksessa yhtä aikaa toimiminen avaa mahdollisuudet ihan mielettömiin juttuihin ja molemmat pestit tukevat toisiaan, sillä Conduksessa toimiessa on tärkeää tietää mitä omalle järjestölle kuuluu ja Kopedalla on tärkeää olla linkki Condukseen, jonka kautta info koko tiedekuntamme ja muiden järjestöjen tapahtumista, edunvalvonnasta ja muusta toiminnasta tavoittaa kopedalaiset.

Kopeda, käyttis ja niiden kautta avautuvat huikeat seikkailut veivät meikäläisen mukanaan jo ensimmäisenä hallitusvuotena, joten tee säkin opiskelijaelämäsi paras päätös ja lähde mukaan toimintaan, vaikka kahteen järjestöön kerrasta! Kopeda <3 Condus, suosittelen lämmöllä!

SOOL-vastaava Liisa

SOOL- vastaava eli Suomen opettajaksi opiskelevien liiton vastaava on Kopedan yhteyshenkilö SOOLiin. Virka on mielenkiintoinen ja siitä voi tehdä omalla panoksellaan hyvin erityisen. Tässä virassa on mahdollista kehittää itsensä lisäksi opettajankoulutusta valtakunnallisella tasolla. Olen päässyt tutustumaan monien muiden kaupunkien opettajaopiskelijoihin ja alan asiantuntijoihin. Juuri nyt jos koskaan tarvitaan vaikuttamista yhteisten asioiden puolesta ja upeassa SOOL-vastaavien sekä SOOLin edustajien kanssa yhdessä vaikuttaminen on merkityksellistä sekä hauskaakin!

Konkreettisena esimerkkinä, mitä olen kahden viime kauden aikana tehnyt SOOL-vastaavan virassa on erilaisten teemojen ympärille rakennettujen asiantuntijuutta kehittävien tempausten järjestäminen yhdessä muiden Helsingin SOOL-vastaavien seurassa. SOOL-vastaavana olen ollut mukana ideoimassa ja järjestämässä Kopedan osallistumista vuosittain järjestettäviin SOOLin talvipäiviin.

Alumnivastaava Antti

Syntilistani järjestötoiminnassa on pitemmän puoleinen. Vuodesta 2010 eli fuksisyksystäni lähtien olen puuhastellut ainejärjestön hallituksessa, tiedekuntajärjestön hallituksessa, tutorina, yhteensä viidessä eri vuosijuhlatoimikunnassa, SOOL –seminaareissa ympäri Suomea, Kotitalous –lehden toimituskunnassa ja nyttemmin alumnitoiminnassa ainejärjestö –ja tiedekuntatasolla. Järjestötoiminnassa olen järjestänyt ja koordinoinut erinäisiä tapahtumia, sitsejä, vuosijuhlia ja juhlia.
Vappuista menoa...:)
Olen osallistunut kokouksiin, päätöksentekoon, hallintotyöhön, toiminnan organisointiin, varainkeruuseen ja logististen pulmien ratkomiseen. On tullut roudattua, kokattua, imuroitua Gustavus Rexin lattiaa, kirjoitettua pöytäkirjaa, kirjoitettua kolumnia, nidottua laululäsyjä, nosteltua astiastoja kerroksesta toiseen puolen tunnin yöunilla, äänestettyä, väännettyä muotoseikoista, valvottua. Ja on sitä tullut vähän juhlittuakin.
Siinä sivussa olen ehtinyt elää omaa elämää. Samaan aikaan olen opiskellut, harrastanut, toiminut yrittäjänä ja nähnyt sekä perhettä että ystäviä. Enkä ole mielestäni mitenkään varsinaisen lahjakas tai aikaansaapa yksilö. Onpahan vain tullut kokeiltua ja oltua mukana. Valmistun koulutuksestamme näillä näkymin tulevana keväänä. Mitä näistä vuosista yliopistolla on opintojen ohella jäänyt käteen?
 
Se nyt on sanomattakin selvää, että järjestötoiminta on antanut minulle korvaamattomia valmiuksia työelämään. Järjestötoiminta on matalariskinen tapa harjoitella työelämässä tarvittavia valmiuksia. Siinä sivussa pääsee tekemään asioita yhteisen hyvän eteen loistavassa porukassa. Valehtelematta oman elämäni syvimmät ystävyyssuhteet ovat muotoutuneet järjestötoiminnan kautta. Onko kyseessä sattuma, henkilökohtainen ylisosiaalisuus vai saman henkisten ihmisten kohtaaminen, sitä en osaa sanoa.
Kopeda tarvitsee toimijoita. Älä epäröi tulla kokeilemaan. Et tule katumaan.

Kopedalaisa laskiasmäessä Ulliksella!

Merkkaathan tulevat tapahtumat kalenteriisi: 
- 15.11. Kopedan hallituksen kokous, klo 14.00. Gustavus Rex.
- 16.11. Kopedan päivtys klo 11.30 eteenpäi kolmosen aulassa
- 19.11. Kopedan vaalikokos klo 16.00. Havarissa ( luokka 329)
- 23.11. Kopedan Viini ja Valitusta 
- 8.12. Kopedan & Erikeepperin pikkujolut 


Alumnivastaavamme Antin sanoin ” OLEPAS NYT REHELLINEN, TULE MUKAAN JÄRJESTÖTOIMINTAAN! ”

Ihanaa ja virkistävää viikonloppua ! <3

Kopedan hallitus 2015 

CONVERSATION

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Back
to top